«

»

Feb 28

Practice Questions – Part 1

1. Which three are characteristics of Active Data Warehousing? (Choose three.)
A. allows for data redundancy
B. provides scalability to support large amounts of detailed data
C. allows users to directly update the operational data store (ODS)
D. provides an integrated environment that supports strategic and tactical queries
Answer: BCD

2. Why would you have two physical LAN connections per node connected to the customer’s network?
A. for redundancy
B. to double the request speed
C. so two session connections can be made concurrently
D. so one can accept requests and the other can return responses
Answer: A

3. How does Teradata handle data access? (Choose three.)
A. The PEs handle Session Control functions.
B. The BYNET sends a communication between the nodes.
C. The BYNET sends the answer set back to the application.
D. The AMPs convert the SQL into steps that are sent out by the Dispatcher.
E. The AMPs retrieve and perform database functions on the requested rows.
Answer: ABE

4. What describes Teradata’s architecture?
A. shared data
B. shared nothing
C. shared memory
D. shared everything
Answer: B

5. What are three main features of the Teradata database? (Choose three.)
A. portable to any platform
B. parallel aware optimizer
C. unconditional parallelism
D. automatic data distribution
Answer: BCD

6. Which three DBA tasks are not required in a Teradata environment? (Choose three.)
A. data modeling
B. index selection
C. database reorganizations
D. pre-prepare data for loading
E. pre-allocation of table space
Answer: CDE

7. Due to linear scalability, which two can Teradata provide? (Choose two.)
A. redundant data storage for fault tolerance
B. ability to accommodate 32 CPUs on a node
C. investment protection for application development
D. increased workload without decreased throughput
Answer: CD

8. Which two features are unique to Teradata? (Choose two.)
A. mature Optimizer
B. concurrent users
C. parallel architecture
D. industry standard access language (SQL)
Answer: AC

9. What are two benefits of a business model? (Choose two.)
A. Data is organized according to what it represents.
B. There is a unique data model for each department.
C. Data is organized according to how it is accessed.
D. The data model is the same regardless of data volume.
Answer: AD

10. Which two statements are true about an OLTP environment? (Choose two.)
A. Transactions are write intensive.
B. The number of rows per transaction is large.
C. The number of rows per transaction is small.
D. Transactions typically occur within seconds, not minutes.
Answer: CD

Disclaimer – These questions are collected from various sources on internet and teradatatech is not claiming for their occurrence in the real teradata certification exams. Please treat these questions as the practice set and test your knowledge accordingly.
 
 

 
 

2 comments

  1. Colin

    It would be a good idea to display the answers at the bottom of the page rather than directly below the answers.

  2. SQL_Server_DBA

    Can someone elaborate on

    7. Due to linear scalability, which two can Teradata provide? (Choose two.)
    A. redundant data storage for fault tolerance
    B. ability to accommodate 32 CPUs on a node
    C. investment protection for application development
    D. increased workload without decreased throughput
    Answer: CD

    Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>