«

»

Mar 01

Practice Questions – Part 2

1. What three types of processing are needed in decision support data warehouse environments? (Choose three.)
A. ad hoc queries
B. pre-defined reports
C. analytical modeling
D. continuous update
E. event-based triggering
Answer: ABC

2. Which three stages in data warehouse usage evolution lead to Active Data Warehousing? (Choose three.)
A. modifying
B. analyzing
C. predicting
D. accessing
E. operationalizing
Answer: BCE

3. Which three stages in the data warehouse usage evolution lead to Active Data Warehousing? (Choose three.)
A. data access
B. continuous update
C. analytical modeling
D. program modification
E. event-based triggering
Answer: BCE

4. What are two examples of tactical queries? (Choose two.)
A. modeling customer demographics
B. altering a campaign based on current results
C. deriving patterns in customer buying habits
D. determining the best offer for a specific customer
Answer: BD


5. What are two benefits of a centrally located logical architecture? (Choose two.)
A. minimizes synchronization
B. reduces departmental politics
C. provides departmental data control
D. provides a single view of the business
Answer: AD

6. According to relational concepts, which two statements are true about a column? (Choose two.)
A. Column position is arbitrary.
B. Columns always contain like data.
C. Columns require range constraints.
D. Columns cannot contain NULL data.
Answer: AB

7. What are two relational database concepts that govern how rows, columns, and tables are created? (Choose two.)
A. The order of rows in a table is arbitrary.
B. A table can contain only one row format.
C. A table can contain multiple row formats.
D. The order of rows in a table is keyed to the Primary Index.
Answer: AB

8. According to relational concepts, which is a characteristic of a row?
A. Row sequence is specified.
B. Rows can have different formats.
C. A row is one instance of all columns.
D. Duplicate rows are allowed in a table.
Answer: C

9. What are three characteristics of a Teradata RDBMS? (Choose three.)
A. is application driven
B. models the process
C. models the business
D. is easy to understand
E. is founded on mathematical Set Theory
Answer: CDE


10. What are two advantages of a Teradata relational database? (Choose two.)
A. It requires users to know the access path of the data.
B. It contains logically related data for a specific purpose.
C. It is designed to represent a business and its practices.
D. It allows maximum flexibility in selecting and using data.
Answer: CD

11. What are two characteristics of a Teradata warehouse? (Choose two.)
A. Customer applications drive the processes.
B. It is built to reflect business application models.
C. Relational databases are more flexible than other types.
D. Businesses are able to quickly respond to changing conditions.
Answer: CD

 

 

Disclaimer – These questions are collected from various sources on internet and teradatatech is not claiming for their occurrence in the real teradata certification exams. Please treat these questions as the practice set and test your knowledge accordingly.

2 comments

  1. SQL_Server_DBA

    Goofed up questions 1 thru 4, given my background is RDBMS not DW its obvious.
    I get confused b/w strategic vs tactical , business model vs application model
    active DW vs DSS vs Historic DW.
    any link to relevant reading material is highly appreciated.

    1. admin

      Hi,
      The practice set given here is for V2R5 version, which is an older exam. All the dumps i saw for this version, contains some question about Active DW and DSS for sure. So i included them in this practice set.
      If you want to know more about these concepts, then i think Google is the best friend 🙂

Comments have been disabled.